NeuroverseClinic

Sıkça Sorulanlar

NEDEN ACIBADEMİ SEÇMELİYİM?

Acıbadem Robotik Rehabilitasyon Merkezimizde hastalara rehabilitasyon alanında ihtiyaç duyulan kapsamlı, en son tedavi yöntemlerini ve yenilikçi teknolojiyi içeren kişiye özel planlanmış yoğun bir tedavi konsepti sunuyoruz.

Hastalarımızın kişisel ihtiyaç ve hedeflerini ön planda tutarak tüm tıp branşları ile multidisipliner çalışan, 24-saat doktor gözetimli, tecrübeli ve uyumlu bir ekip ile tüm gün süren (4-6 saat) tedavi ve 5 yıldızlı bir konaklama hizmeti de içeren benzersiz bir nörorehabilitasyon hizmeti sağlıyoruz.

HANGİ HASTALARA YATILI ROBOTİK NÖROREHABİLİTASYON YAPILIYOR?

Merkezimizde birbirinden farklı birçok nörolojik ve ortopedik hastalıkların rehabilitasyonu ve tedavisi yapılmaktadır.

  • Beyin tümörü nedeniyle oluşan felçler: Beyin tümörünedeniyle veya beyin tümörü ameliyatı sonrasında beyin dokusu hasar gören ve felç geçiren hastalar.
  • Omurilik yaralanması: Trafik kazaları veya omurga ameliyatları ve tümörleri sonrası omurilik dokusu hasar gören ve kol ve bacaklarda felç geçiren hastalar
  • Parkinson hastalığı: Beyin pili ameliyatları sonrası denge ve yürüme bozuklukları olan hastalar
  • Ortopedik cerrahi operasyonları sonrası: Kol ve bacak rekonstrüksiyonu ve ortopedik onkolojik operasyonlardan sonra ve Kalça ve diz artroplasti operasyonlarından sonra
  • Multiple Skleroz (MS): Ms hastalığına bağlı güçsüzlük, denge- yürüme ve kas kasılması olan hastalarda
  • Serebral Palsi: Denge ve yürüme bozukluları nedeniyle ortopedik cerrahi operasyonları geçiren Serebral Palsi hastaları
NE KADAR SÜRE İLE YATILI TEDAVİ ALMAK GEREKİYOR?

Nörerehabilitasyon amacı ile yatılı fizik tedaviye aldığımız hastalar için ortalama yatış süresi 8 haftadır. Ancak bu süre her hasta için farklılık gösterebilir. Hastadaki fonksiyon kayıpları, beyin veya omurilikteki hasarın şiddeti ve tedaviye aldığımız yanıtla ilgili olarak süre değişiklik gösterebilir. Hastanın durumu stabil olduktan sonra ayaktan tedaviler ile de devam edilebilir.

Kişiselleştirilmiş programınız, istikrarlı bir gelişme sağlamaya çalışmak için tasarlanacak ve haftalık olarak değerlendirilecektir. En iyi rehabilitasyon hizmeti için tedavi süreci boyunca hastanın ilerlemesi hakkında güvenilir ve objektif veriler sunulmasının gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu değerlendirmeler sonucunda taburculuk kararınız belli olur.

YATILI ROBOTİK NÖROREHABİLİTASYONDA NELER YAPILIYOR?

Yatılı rehabilitasyon bilişsel ve egzersize dayalı programlar sunarak yatan hasta rehabilitasyonundan ayakta tedaviye geçiş arasındaki hasta iyileşmesi için en değerli zamanı kullanmak üzere tasarlanmıştır.

Yatılı servisimize kabulden sonra, hastalarımızın ihtiyaçlarına göre tamamen kişiselleştirilmiş bir rehabilitasyon programı tüm gün sürecek şekilde (4-6 saatlik tedavi süresi) sunulacaktır. Rehabilitasyon süreci robotik rehabilitasyon cihazları ile yoğun egzersiz programı, bütünsel bir yaklaşım için konsültasyonlar ve periyodik hasta değerlendirme süreçlerini içermektedir.

Hasta, yatılı fizik tedavi süresince Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Hekimi liderliğinde fizyoterapist, ergoterapist, rehabilitasyon hemşiresi, konuşma – yutma terapisti, solunum terapisti, psikolog, diyetisyen gibi multidisipliner bir ekip ile çalışır.

YATILI TEDAVİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Yatılı rehabilitasyon servisimiz, hastalarımızın potansiyelinin en üst seviyeye çıkmasını amaçlar. Başarılı bir rehabilitasyon süreci için hekimler, fizyoterapistler, ergoterapistler, dil ve konuşma terapistleri ve hemşirelerden oluşan profesyonel ekibimiz, en son teknolojileri ve yenilikçi tedavi yöntemlerini kullanarak her hasta için özel olarak hazırlanmış yoğun bir tedavi planı oluşturur.

Hastalarımızın beyin ve tüm organları ile ilgili tıbbi tedavisi ile eş zamanlı olarak kapsamlı yoğun (intensive) robotik rehabilitasyon klasik rehabilitasyona göre çok daha hızlı ve 2 kattan daha etkin bir iyileşme olanağı sunar.

  • Her gün 4-6 saat arası birebir rehabilitasyon
  • Tüm tıp branşları ile multi-disipliner hasta bakımı
  • 24 saat doktor gözetimi
  • Hastanın tüm ihtiyaçlarını kapsayan kişiselleştirilmiş robotik nörorehabilitasyon programı
YATILI VE AYAKTAN TEDAVİDE GÜNDE KAÇ SAAT TERAPİ UYGULANIYOR?

4-6 saat süren yatılı robotik rehabilitasyonda her hasta günde 1 kez yürüme robotu (Lokomat Pro veya C-mill VR plus) ve 1 kez el-kol-parmak robotu (Armeo Spring veya Amedeo), 2 kez fizyoterapi, 2 kez elektroterapi, 1 kez ergoterapi seansları almaktadır. Bu seanslar uygulanan tedaviye göre 30 dakika ile 1 saat arası değişmektedir. Hastanın ihtiyacına göre tedavi programına konuşma – yutma terapisi, solunum terapisi dahil edilir.

3-4 saat süren ayaktan robotik rehabilitasyonda her hasta 1 kez yürüme robotu (Lokomat Pro veya C-mill VR plus) ve 1 kez el-kol-parmak robotu (Armeo Spring veya Amedeo), 1 kez fizyoterapi, 1 kez elektroterapi, 1 kez ergoterapi seansları almaktadır.

YATILI ROBOTİK NÖROREHABİLİTASYON PAKETİNDE NELER DAHİLDİR?

Hastanın ihtiyaç duyduğu tüm kapsamlı muayene, tetkik ve robotik rehabilitasyon uygulamaları pakete dahildir.

 

  • Yatılı fizik tedavide uygulanan tüm robotik rehabilitasyon, fizyoterapi, elektroterapi, ergoterapi, konuşma-yutma terapisi ve solunum terapisi gibi rehabilitasyon yöntemlerinin tümü pakete dahildir.
  • Ayrıca hastalarımızın ihtiyacı olan branşlarda hekim konsültasyonları, kan tahlilleri, ilaç uygulamaları ve hemşirelik hizmeti, refakatçi ve hastanın konaklama ve yemek ücreti, spesifik tetkitler (röntgen, mr, tomografi vb.) paketin içerisine dahildir.

Spesifik olmayan diş tedavisi vb. tedaviler için ekstra ücret istenir.

ROBOTİK REHABİLİTASYONDA HANGİ CİHAZLAR KULLANILIYOR

Acıbadem Robotik Rehabilitasyon Merkezimizde Nörorehabilitasyon ve Fizik Tedavi alanında dünyadaki en son teknoloji robotik sistemler, sanal gerçeklik sistemleri, vücut ağırlığı destek sistemleri bulunmaktadır.

Merkezimizde bulunan Robotik sistemler:

  • Lokomat® Pro – Robot Destekli Yürüyüş

 

  • C-mill® VR Plus – Sanal Gerçeklik Sistemli Yürüme Platformu

 

  • Armeo® Spring – El-Kol Robotu

 

  • Amedeo® – Parmak Robotu
  • Pediatrik Lokomat® Pro – Pediatrik Yürüme Robotu
YATILI HASTA BAŞVURU VE KABÜL SÜRECİ NASIL OLUYOR?
  • Tıbbi durumunuzu gösteren belgeler, raporlar, görüntüleme tetkikleri veya videolar Tıbbi ekibimiz tarafından değerlendirilir.
  • Uzman doktorlarımızla yapılan görüşmede ortalama yatış süresi, hastanın iyileşmesi yönündeki beklentiler ve rehabilitasyon süreci hakkında hasta yakınlarına bilgi verilir.
  • İsteklerinize ve tıbbi ihtiyaçlarınıza göre, ihtiyaçlarınıza uygun kişiselleştirilmiş bir teklif gönderilir.
  • Teklifi kabul ettikten sonra seyahatinizi organize etmek ve hastanemizde kalış için tüm gerekli adımlar profesyonel ekibimizce organize edilir.
HANGİ SAATLERDE ÇALIŞILIYOR? HAFTA SONU NASIL GEÇİYOR?

Hafta içi 08:00-18:00 arasında, yatan hastalarımızın ortalama 4-6 saati yoğun ve kapsamlı robotik rehabilitasyon uygulamaları ile geçiyor.

Cumartesi günü 08:00-14:00 arasında hastalarımız robotik rehabilitasyon, ergoterapi, elektroterapi ve fizyoterapi tedavilerini yarı yoğunlukta alıyor.

Pazar günü ise yalnızca 1 seans fizyoterapi uygulaması yapılıyor ve ardından hasta istirahat etmesi için serbest bırakılıyor. Böylece haftasonu çok yorulmayan hasta, yeni haftaya bitkinlik yaşamadan başlayabiliyor.

AİLE ÜYELERİ VEYA REFAKATÇİLER NEREDE KALIR?

Hastanın yanında 1 refakatçi yatılı robotik nörorehabilitasyon paketi kapsamında hastanede kalır. Rehabilitasyon ekibi ile uyumlu bir şekilde refakatçi desteği hasta motivasyonu için çok önemlidir.

KLİNİKTE HANGİ DİLLER KONUŞULUYOR?

Hastalarımız için İngilizce, Almanca, Rusça, Arapça ve Fransızca olmak üzere çeşitli dillerde çeviri hizmetleri sunuyoruz.  Tıbbi ekibimiz İngilizce, Almanca ve Arapça dilleri ile hasta ve ailelerine destek oluyor.

https://mlpqd82yoxcc.i.optimole.com/cb:-8qw.2411a/w:auto/h:auto/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.neuroverseclinic.com/wp-content/uploads/2023/09/sss.jpg
ARA