https://mlpqd82yoxcc.i.optimole.com/cb:-8qw.2411a/w:auto/h:auto/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.neuroverseclinic.com/wp-content/uploads/2023/12/Adsiz-tasarim.png

Yatılı Fizik Tedavi

Yatılı rehabilitasyon servisimiz sizi engelsiz normal bir hayata döndürmeyi amaçlar. Başarılı bir iyileşme için fizik tedavi ve rehabilitasyon hekimleri, fizyoterapistler, ergoterapistler, dil ve konuşma terapistleri ve hemşirelerden oluşan profesyonel ekibimiz, en son teknolojileri ve yenilikçi tedavi yöntemlerini kullanarak her hasta için özel olarak hazırlanmış yoğun bir tedavi planı oluşturur.

NeuroverseClinic, yatılı rehabilitasyon ile yapılandırılmış bilişsel ve egzersize dayalı programlar sunarak yatan hasta rehabilitasyonundan ayakta tedaviye geçiş arasındaki hasta iyileşmesi için en değerli zamanı kullanmak üzere tasarlanmıştır.

Yatılı servisimize kabulünüzden sonra, ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize göre tamamen kişiselleştirilmiş bir terapi programı, terapi planınızı optimize etmek için düzenli konsültasyonlar, sensörler, vücut ağırlığı destek sistemleri ve robotik cihazlar gibi yeni teknolojilerin kullanımını içeren 24-saat doktor gözetimli tüm gün süren (4-6 saatlik tedavi süresi) rehabilitasyon hizmeti sunulacaktır.

*En iyi tıbbi bakım
*Bireysel yoğun terapi
*En son teknolojik ekipmanlar
*Haftalık değerlendirme
*24 saat doktor gözetimi

Günlük Tedavi Planı

NeuroverseClinic Robotik Nörorehabilitasyon Merkezinde bir günün sizin için nasıl görünebileceğine dair bir örnek:
https://mlpqd82yoxcc.i.optimole.com/cb:-8qw.2411a/w:auto/h:auto/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.neuroverseclinic.com/wp-content/uploads/2023/12/gunluk-aktivite-1.png

Acıbadem Taksim Hastanesi Genel Tanıtım

Acıbadem Sağlık Grubu’nun 18. hastanesi olan Acıbadem Taksim Hastanesi, Ekim 2015’te hizmete açıldı.

Genel amaçlı bir hastane olarak konumlanan Acıbadem Taksim yaklaşık 24 bin metrekarelik kapalı alana sahip.

93 yatak kapasiteli hastanede, 7 ameliyathane bulunuyor. Genel Yoğun Bakım Ünitesi’nde 2’si izolasyonlu 10 yatak, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde 1’i izolasyonlu olmak üzere 7 yatak kapasitesi bulunuyor.

Ayrı ambulans ve hasta girişleri olan Acil Servis’te resüsitasyon, cerrahi ve ortopedik girişim odalarına ek olarak; hastalar için müşahede bölümü bulunuyor. Acil servisteki hastaları konsülte etmesi sıklıkla gereken branşlar için bölümün içinde konumlandırılan muayene odalarıyla hizmet verilmeye devam ediliyor.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Nöroloji, Kardiyoloji
Genel Cerrahi
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi
Kadın Doğum
Beyin ve Sinir Cerrahisi
Ortopedi ve Travmatoloji
Çocuk Sağlığı Hastalıklar
Dahiliye ve Radyoloji
Göz, KBB ve Üroloji
Gastroenteroloji ve Endokrinoloji
Onkoloji

Hizmet sunulan branşlar arasında.

https://mlpqd82yoxcc.i.optimole.com/cb:-8qw.2411a/w:auto/h:auto/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.neuroverseclinic.com/wp-content/uploads/2023/12/DSC_7564.jpg
1
2
3
4
5
6
7
8

Odalar

https://mlpqd82yoxcc.i.optimole.com/cb:-8qw.2411a/w:auto/h:auto/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.neuroverseclinic.com/wp-content/uploads/2023/10/standart.png

STANDART ODA

Acıbadem Taksim Hastanesi’nde hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış Standart Odalar yer almaktadır. Ferah bir odada, hasta ve hasta yakınlarının temel ihtiyaçlarına eksiksiz bir şekilde cevap veren odalarımızda; televizyon, internet, özel kasa ve gazete servisi gibi hizmetlerimizde yer almaktadır. Odalarda hasta yakınlarının da dinlenebileceği, bir adet tek kişilik koltuk, düşme riskine karşı bilgilendirme broşürü, tuvalet ve banyolarında metal tutunma aparatı ve acil ipi de bulunmaktadır.
https://mlpqd82yoxcc.i.optimole.com/cb:-8qw.2411a/w:auto/h:auto/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.neuroverseclinic.com/wp-content/uploads/2023/10/a-tipi.png

A TİPİ SUIT ODA

Acıbadem Taksim Hastanesi’nin A Tipi Suit odaları hasta ve hasta yakınlarının birçok farklı ihtiyaçlarını karşılamak üzere iki bölümden oluşan ‘’ev konforunda oda’’ niteliğinde tasarlanmıştır. Özel olarak tasarlanan A Tipi Suit odalarımızda, misafirler için ayrı bir oda da bulunmaktadır. Yine tüm hijyenik koşulların özenle sağlandığı ve yalnızca 3 adetle sınırlı tutulan A Tipi Suit odalarımızda hasta yakınları için dinlenebilecekleri bir de koltuk bulunmaktadır. Hasta yatağının hemen başında hemşire çağırma butonu bulunurken; tuvalet ve banyolarda düşme riskine karşı metal tutunma aparatları ve acil ipi de yer almaktadır.
yatılı-fizik-tedavi-galeri (4)
yatılı-fizik-tedavi-galeri (5)
yatılı-fizik-tedavi-galeri (1)
yatılı-fizik-tedavi-galeri (9)
yatılı-fizik-tedavi-galeri (7)
yatılı-fizik-tedavi-galeri
Yatılı Fizik Tedavi Hakkında

Merak Edilenler

HANGİ HASTALARA YATILI ROBOTİK NÖROREHABİLİTASYON YAPILIYOR?

Merkezimizde birbirinden farklı birçok nörolojik ve ortopedik hastalıkların rehabilitasyonu ve tedavisi yapılmaktadır.

• İnme (felç) hastaları: Beyin Kanaması, Beyin Damar Tıkanıklığı veya Beyne Pıhtı Atması nedeniyle inme (felç) geçiren hastalar.

• Beyin hasarı: Beynin Oksijensiz Kalması, Travmatik Beyin Hasarı veya Beyin Ödemi nedeniyle beyin dokusu hasar gören ve felç geçiren hastalar.

• Beyin tümörü nedeniyle oluşan felçler: Beyin tümörü nedeniyle veya beyin tümörü ameliyatı sonrasında beyin dokusu hasar gören ve felç geçiren hastalar.
• Omurilik yaralanması: Trafik kazaları veya omurga ameliyatları ve tümörleri sonrası omurilik dokusu hasar gören ve kol ve bacaklarda felç geçiren hastalar
• Parkinson hastalığı: Beyin pili ameliyatları sonrası denge ve yürüme bozuklukları olan hastalar
• Ortopedik cerrahi operasyonları sonrası: Kol ve bacak rekonstrüksiyonu ve ortopedik onkolojik operasyonlardan sonra ve Kalça ve diz artroplasti operasyonlarından sonra
• Multiple Skleroz (MS): Ms hastalığına bağlı güçsüzlük, denge- yürüme ve kas kasılması olan hastalarda
• Serebral Palsi: Denge ve yürüme bozukluları nedeniyle ortopedik cerrahi operasyonları geçiren Serebral Palsi hastaları

NE KADAR SÜRE İLE YATILI TEDAVİ ALMAK GEREKİYOR?

Nörerehabilitasyon amacı ile yatılı fizik tedaviye aldığımız hastalar için ortalama yatış süresi 8 haftadır. Ancak bu süre her hasta için farklılık gösterebilir. Hastadaki fonksiyon kayıpları, beyin veya omurilikteki hasarın şiddeti ve tedaviye aldığımız yanıtla ilgili olarak süre değişiklik gösterebilir. Hastanın durumu stabil olduktan sonra ayaktan tedaviler ile de devam edilebilir.

Kişiselleştirilmiş programınız, istikrarlı bir gelişme sağlamaya çalışmak için tasarlanacak ve haftalık olarak değerlendirilecektir. En iyi rehabilitasyon hizmeti için tedavi süreci boyunca hastanın ilerlemesi hakkında güvenilir ve objektif veriler sunulmasının gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu değerlendirmeler sonucunda taburculuk kararınız belli olur.

YATILI ROBOTİK NÖROREHABİLİTASYONDA NELER YAPILIYOR?

Yatılı rehabilitasyon bilişsel ve egzersize dayalı programlar sunarak yatan hasta rehabilitasyonundan ayakta tedaviye geçiş arasındaki hasta iyileşmesi için en değerli zamanı kullanmak üzere tasarlanmıştır.

Yatılı servisimize kabulden sonra, hastalarımızın ihtiyaçlarına göre tamamen kişiselleştirilmiş bir rehabilitasyon programı tüm gün sürecek şekilde (4-6 saatlik tedavi süresi) sunulacaktır. Rehabilitasyon süreci robotik rehabilitasyon cihazları ile yoğun egzersiz programı, bütünsel bir yaklaşım için konsültasyonlar ve periyodik hasta değerlendirme süreçlerini içermektedir.

Hasta, yatılı fizik tedavi süresince Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Hekimi liderliğinde fizyoterapist, ergoterapist, rehabilitasyon hemşiresi, konuşma – yutma terapisti, solunum terapisti, psikolog, diyetisyen gibi multidisipliner bir ekip ile çalışır.

YATILI TEDAVİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Yatılı rehabilitasyon servisimiz, hastalarımızın potansiyelinin en üst seviyeye çıkmasını amaçlar. Başarılı bir rehabilitasyon süreci için hekimler, fizyoterapistler, ergoterapistler, dil ve konuşma terapistleri ve hemşirelerden oluşan profesyonel ekibimiz, en son teknolojileri ve yenilikçi tedavi yöntemlerini kullanarak her hasta için özel olarak hazırlanmış yoğun bir tedavi planı oluşturur.

Hastalarımızın beyin ve tüm organları ile ilgili tıbbi tedavisi ile eş zamanlı olarak kapsamlı yoğun (intensive) robotik rehabilitasyon klasik rehabilitasyona göre çok daha hızlı ve 2 kattan daha etkin bir iyileşme olanağı sunar.

• Her gün 4-6 saat arası birebir rehabilitasyon
• Tüm tıp branşları ile multi-disipliner hasta bakımı
• 24 saat doktor gözetimi
• Hastanın tüm ihtiyaçlarını kapsayan kişiselleştirilmiş robotik nörorehabilitasyon programı

YATILI TEDAVİDE GÜNDE KAÇ SAAT TERAPİ UYGULANIYOR?

4-6 saat süren yatılı robotik rehabilitasyonda her hasta günde 1 kez yürüme robotu (Lokomat Pro veya C-mill VR plus) ve 1 kez el-kol-parmak robotu (Armeo Spring veya Amedeo), 2 kez fizyoterapi, 2 kez elektroterapi, 1 kez ergoterapi seansları almaktadır. Bu seanslar uygulanan tedaviye göre 30 dakika ile 1 saat arası değişmektedir. Hastanın ihtiyacına göre tedavi programına konuşma – yutma terapisi, solunum terapisi dahil edilir.

YATILI ROBOTİK NÖROREHABİLİTASYON PAKETİNDE NELER DAHİLDİR?

Hastanın ihtiyaç duyduğu tüm kapsamlı muayene, tetkik ve robotik rehabilitasyon uygulamaları pakete dahildir.

• Yatılı fizik tedavide uygulanan tüm robotik rehabilitasyon, fizyoterapi, elektroterapi, ergoterapi, konuşma-yutma terapisi ve solunum terapisi gibi rehabilitasyon yöntemlerinin tümü pakete dahildir.
• Ayrıca hastalarımızın ihtiyacı olan branşlarda hekim konsültasyonları, kan tahlilleri, ilaç uygulamaları ve hemşirelik hizmeti, refakatçi ve hastanın konaklama ve yemek ücreti, spesifik tetkitler (röntgen, mr, tomografi vb.) paketin içerisine dahildir.

Spesifik olmayan diş tedavisi vb. tedaviler için ekstra ücret istenir.

YATILI HASTA BAŞVURU VE KABÜL SÜRECİ NASIL OLUYOR?

• Tıbbi durumunuzu gösteren belgeler, raporlar, görüntüleme tetkikleri veya videolar Tıbbi ekibimiz tarafından değerlendirilir.
• Uzman doktorlarımızla yapılan görüşmede ortalama yatış süresi, hastanın iyileşmesi yönündeki beklentiler ve rehabilitasyon süreci hakkında hasta yakınlarına bilgi verilir.
• İsteklerinize ve tıbbi ihtiyaçlarınıza göre, ihtiyaçlarınıza uygun kişiselleştirilmiş bir teklif gönderilir.
• Teklifi kabul ettikten sonra seyahatinizi organize etmek ve hastanemizde kalış için tüm gerekli adımlar profesyonel ekibimizce organize edilir.

https://mlpqd82yoxcc.i.optimole.com/cb:-8qw.2411a/w:auto/h:auto/q:mauto/f:best/ig:avif/https://www.neuroverseclinic.com/wp-content/uploads/2023/08/yatili-fizik-tedavi-oda.jpg
ARA